Burgemeesters betrekken inwoners bij bestrijding criminaliteit (12-09-2017)

Dit item is verlopen op 27-09-2017.

Burgemeesters uit het basisteam Maas en Leijgraaf schakelen de hulp in van hun inwoners in de strijd tegen criminaliteit. Met een persoonlijke boodschap roepen zij inwoners op om alert te zijn en (vermoedens van) criminaliteit te melden. Inwoners van Boekel, Uden, Landerd, Cuijk, Grave, Boxmeer, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert ontvangen deze week een brief van de burgemeester.

Pierre Bos, burgemeester van Boekel, is één van de initiatiefnemers: “Georganiseerde criminaliteit is een groot probleem in Brabant. We willen onze inwoners wijzen op hun verantwoordelijkheid én de risico’s voor hun eigen woonomgeving. Die hennepplantjes bij de buurman mogen misschien in uw ogen onschuldig lijken, maar als er brand uitbreekt door geknoei met elektra, loopt u zelf direct gevaar. Nog los van het feit dat de drugs de straat op komt en de criminele economie daardoor op volle toeren kan draaien. Dat moeten we niet willen. Onze boodschap is dan ook: ziet u iets waarvan u denkt dat het niet pluis is? Meld het bij politie of gemeente.”

De burgemeesters hopen dat de meldingsbereidheid toeneemt en dat inwoners zo bijdragen aan een veiligere omgeving. Meldingen kunnen gedaan worden bij de politie (0900-8844), bij Meld Misdaad Anoniem (0800-0700) of via de website van de gemeente via www.boekel.nl/meldcriminaliteit (dit kan anoniem).