Een goede start voor statushouders

donderdag 18 apr 2024

Om statushouders een goede start te geven, is hulp vanuit de gemeenschap onontbeerlijk.
In Boekel zorgde Stichting Vluchtelingenwerk Boekel (SVB) daar tot 1 januari 2024 voor. Sindsdien heeft VluchtelingenWerk Nederland de begeleiding van statushouders overgenomen. De vertrouwde gezichten van SVB blijven.

Per 1 april zitten we bij het Dorpsteam in het gebouw, Kennedystraat 2a in Boekel. Op woensdagmiddagen houden we daar een spreekuur voor statushouders.

Ondersteuning in een drukke periode

Wanneer statushouders van een asielzoekerscentrum naar een eigen woning verhuizen, komt er veel op ze af. Ze spreken vaak de taal nog niet goed, en weten niet wat er allemaal geregeld moet worden en hoe ze dat kunnen doen.

Vrijwilligers van VluchtelingenWerk geven ondersteuning in deze drukke periode. Zij helpen bij alles wat nodig is voor een nieuwe start: denk aan inschrijven bij de gemeente, verzekeringen afsluiten, het vinden van een huisarts en tandarts, een school voor de kinderen, maar ook sociale aansluiting vinden bij de buren, een sportclub of de bibliotheek.

Vrijwilliger worden?

Wil jij ook helpen bij een goede start voor statushouders? Neem contact op met teamleider Claudia van Houtum: 06-20517569 of claudiavanhoutum@vluchtelingenwerk.nl. Heb je andere vragen, aarzel dan ook niet om contact op te nemen!