Veilig verkeer voor iedereen

Door de mooie, landelijke ligging van onze gemeente is er veel gelegenheid om te wandelen en te fietsen. Daarbij is fietsen en wandelen gezond, en helpt het onze gemeente schoner en duurzamer te maken. Om veilig te kunnen fietsen en wandelen, zijn er veilige en goed onderhouden fiets- en wandelpaden nodig. Tegelijkertijd heeft het auto- en vrachtverkeer ook veilige routes nodig. Met de komst van de nieuwe randweg slaan we twee vliegen in één klap: auto- en vrachtverkeer kan doorrijden, en rijd niet meer door het centrum heen maar eromheen. Daardoor fietsen en wandelen we veiliger en comfortabeler in het centrum.

Elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn een stuk beter voor het milieu dan auto’s die rijden op diesel of benzine. Als u geen laadpaal bij huis heeft, kunt u gebruik maken van een openbare laadpaal. Kijk hiervoor op www.oplaadpalen.nl (Deze link gaat naar een externe website).
Mocht er in uw buurt geen laadpaal aanwezig zijn, maar heeft u wel een elektrische auto, dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente. U moet dan kunnen aantonen dat u in het bezit bent van een elektrische auto, geen mogelijkheid heeft om een laadvoorziening op eigen terrein te realiseren en dat er binnen 300 meter loopafstand geen publieke laadpaal aanwezig of gepland is. Voor een dergelijke laadpaal-volgt-auto-aanvraag wordt dan door Vattenfall, in overleg met de gemeente, een geschikte locatie bepaald.
Wilt u een elektrische laadpaal aanvragen? Stuur dan een mail naar info@boekel.nl.
Mogelijk kunt u subsidie krijgen voor de lease of aankoop van een elektrische auto. Kijkt u hiervoor op deze (Deze link gaat naar een externe website) pagina.

Mobiliteitsplan

Momenteel werkt de gemeente aan een nieuw mobiliteitsplan. Daarover kunt u meer lezen op deze pagina. Ook in de Duurzaamheidsvisie kunt u meer lezen over duurzaamheid en mobiliteit.