Schoon Bezig Junior komt in de plaats van de Beestenbende

maandag 3 jun 2024

De gemeenten Land van Cuijk en Boekel gaan stoppen met De Beestenbende, een club voor jonge zwerfafvalvrijwilligers. In plaats daarvan kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zich aanmelden voor Schoon Bezig Junior, georganiseerd door de gemeenten Land van Cuijk en Boekel. Schoon Bezig Junior start vanaf het nieuwe schooljaar, dus meld je alvast aan!

De Beestenbende

Zwerfafval is voor iedereen vervelend. Gelukkig ruimen ook steeds meer kinderen zwerfafval op. De Beestenbende is een landelijke club, waarbij jonge vrijwilligers van 6 tot 12 jaar meehelpen om de buurt schoon te houden. Ook de gemeenten Land van Cuijk en Boekel zijn hier jarenlang bij aangesloten geweest. Om het lokaal te kunnen organiseren, is een eigen initiatief in het leven geroepen: Schoon Bezig Junior.

Schoon Bezig Junior

Door een eigen initiatief te organiseren, kan er meer verbinding gemaakt worden met de (jonge) afvalvrijwilligers die in de gemeenten Land van Cuijk en Boekel wonen. We bouwen een netwerk op en kunnen zo beter met elkaar communiceren. Ook activiteiten die als blijk van waardering voor de jeugd georganiseerd worden, kunnen zo meer gericht zijn op het gebied van Land van Cuijk en Boekel. Hierbij zoeken we zoveel mogelijk samenwerkingen op met groene organisaties, om zo bij te dragen aan bewustwording en educatie. Schoon Bezig Junior is net als De Beestenbende bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Ga je door met opruimen?

Super als je doorgaat met opruimen! Het is dan wel belangrijk dat je jezelf aanmeldt voor Schoon Bezig Junior. Aan het begin van het nieuwe schooljaar ontvang je dan een welkomstpakket. Door je aan te melden voor Schoon Bezig Junior, kunnen we je bereiken. Meld je dus alvast aan!

Stop je met opruimen?

Bedankt voor je inzet! Als je de knijper niet meer gebruikt, maken we er graag andere kinderen blij mee. Lever de knijper in bij de gemeentewerf in Boxmeer (Valendries 32) of de gemeentewerf in Cuijk (Beversestraat 24). Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur. In Boekel kan dat bij het gemeentehuis tijdens openingstijden.

Aanmelden voor Schoon Bezig Junior

Vul samen met een volwassen begeleider het aanmeldformulier op www.gemeentelandvancuijk.nl/zwerfafval (Deze link gaat naar een externe website)in en word officieel lid van deze club. Je ontvangt dan handige materialen om op te ruimen. Ieder team kan uitnodigingen ontvangen voor leuke activiteiten!
Omdat we te maken hebben met privacy, hebben we géén gegevens van de leden van De Beestenbende. Daarom is het belangrijk dat teams zich opnieuw aanmelden voor het nieuwe Schoon Bezig Junior. De begeleider vult hiervoor het aanmeldformulier in. Alleen dan kunnen wij jullie op de hoogte blijven houden, en blijven helpen met opruimmaterialen.