Gevechtsvliegtuigen van het Air Combat Command vliegen zondag 26 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

Gevechtsvliegtuigen van het Air Combat Command vliegen zondag 26 mei 2024 een zogenaamde missing man formatie boven de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dit gebeurt tijdens de jaarlijks terugkerende Memorial Day waarbij Amerikaanse militairen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld, worden herdacht.


Tijdens deze plechtigheid vliegen de gevechtsvliegtuigen over de begraafplaats om zo een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenaamde missing man formatie, waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen.
Gevechtsvliegtuigen van het Air Combat Command van vliegbasis Volkel voeren de missing man formatie uit. Hiervoor is vliegbasis Volkel op zondag 26 mei 2024 extra opengesteld voor vliegverkeer tussen 15:00 en 17:30 uur. Dit, onder voorbehoud van operationele wijzigingen en onvoorziene omstandigheden.