Informatiebijeenkomst CPO projecten Schutboom Boekel

dinsdag 14 mei 2024

Ben jij op zoek naar een nieuwbouwwoning in Boekel en wil jij samen met je toekomstige buren bouwen aan een nieuwe buurt? Samen met iedereenkanbouwen.nl kun jij je eigen huis ontwikkelen in de nieuwbouwwijk Schutboom. In het plan zijn momenteel 2 locaties gereserveerd voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Hiervan is één locatie bestemd voor starterswoningen. Op de andere locatie kan ingeschreven worden door initiatiefnemers van bijzondere woonvormen.

In samenwerking met de gemeente Boekel organiseert iedereenkanbouwen.nl op donderdag 30 mei een informatiebijeenkomst om je meer te vertellen over CPO en de mogelijkheden specifiek op deze locaties.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Bij CPO ontwikkelt een groep mensen samen hun woningen. De toekomstige bewoners verenigen zich en treden samen op als opdrachtgever voor onder andere de aannemer en architect.
Een eigen huis bouwen is een unieke kans om je woonplek helemaal te maken zoals je zelf wilt. Een kwalitatief goed huis dat voldoet aan je wensen en dat eerlijk geprijsd is. Maar je hebt geen ervaring met zelf bouwen. Bij iedereenkanbouwen.nl vinden we dat, onder de juiste begeleiding, iedereen kan bouwen. Hulp bij de keuzes, inspiratie van medebouwers, de mogelijkheid om de afwerking zelf uit te voeren en financieel voordeel te behalen dankzij het collectief.

De Schutboom

De locaties zijn gelegen in de nieuwbouwwijk De Schutboom, aan de gelijknamige straat schutboom, even ten westen van het centrum van Boekel. Vanwege de ligging nabij de randweg kan de wijk goed ontsloten worden. De Schutboom is één van de uitbreidingslocaties waar wonen voor diverse doelgroepen een plek krijgt. Er zal ruimte zijn voor verschillende doelgroepen om een diverse wijk te creëren.

Uitnodiging informatiebijeenkomst

In De Schutboom kun je wonen zoals jij wilt, in een woning die je naar jouw wensen hebt ontwikkeld. Wil je meer weten? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 30 mei 2024 om 19:30. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met 27 mei aanstaande. Stuur hiervoor een mail naar info@iedereenkanbouwen.nl onder vermelding van het aantal deelnemers óf bel naar 0492-386706. Vervolgens ontvang je een uitnodiging met de locatie van de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst word je nader geïnformeerd over de mogelijkheden, het proces en indicatieve prijzen.

Toewijzing

Toewijzing van de kavels geschiedt middels loting en alleen aan natuurlijke personen die de woning zelf gaan bewonen. Er geldt een voorrangsprincipe, waarbij is besloten om kandidaten met binding met de gemeente Boekel voorrang te geven op kandidaten die dat niet hebben. Alleen personen die zich uiterlijk 27 mei 2024 aanmelden voor de informatiebijeenkomst kunnen in aanmerking komen voor deelname. Personen die zich later aanmelden komen op de reservelijst. Heb je wel interesse maar ben je verhinderd op 30 mei, geef dit dan door bij je aanmelding.