Gemeente Boekel reikt ‘penning van verdienste’ uit aan dhr. Jan Manders

dinsdag 26 mrt 2024

Een gemeenschapsman met hart en ziel! Zo staat de heer Jan Manders uit Venhorst bekend. Op 25 maart ontving hij voor zijn inspanning en inzet de ‘Penning van verdienste van de gemeente Boekel’. Deze bijzondere penning werd hem uitgereikt bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Gemeenschapsbelang Venhorst Boekel door burgemeester Caroline van den Elsen.

Onvoorwaardelijke inzet

Sinds 1970 is de heer Manders trouw aanwezig bij de raadsvergaderingen van de gemeente Boekel en heeft hij slechts een enkele vergadering gemist. In 1974 stond hij aan de wieg van de oprichting van Gemeenschapsbelang Venhorst. Al in 2001 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau als blijk van waardering voor zijn enorme inzet voor- en betrokkenheid bij de gemeenschap. Deze lijst met activiteiten is sinds die datum alleen maar verder gegroeid en dhr. Manders spant zich nog steeds volop in voor de Venhorstse en Boekelse gemeenschap.

Een bijna onuitputtelijke lijst

Een greep uit de gevarieerde lijst van werkzaamheden, activiteiten en inzet waaraan bijna geen eind lijkt te komen. Oprichter/ voorzitter/ penningmeester buurtschap Daandelendennen te Venhorst, grondlegger, ontwikkelaar en voorzitter Peellandschapspark “Voskuilenheuvel”, oprichter van de Stichting Leefbaar Venhorst, bestuurslid van Gilde Sint Agatha, bestuurslid bij de Heemkundekring Sint Achten op Boeckel, bestuurslid Stichting Bomen en tot slot vrijwilliger bij de Parochie Sint Petrus,

Burgemeester Caroline van den Elsen: “De jarenlange, onvoorwaardelijke inzet van de heer Manders op het gebied van natuur, cultuur, politiek en de gemeenschap in brede zin is echt uniek! Klaar staan waar nodig is zijn grondhouding en hij weet als geen ander anderen hierin mee te nemen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel doen besluiten om bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Gemeenschapsbelang Venhorst Boekel, waar hij medeoprichter van is en nog.