Zonnepanelenactie in gemeente Boekel van start!

zondag 24 mrt 2024

Doordat steeds meer bedrijven zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Boekel met een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente door de aankoop te bundelen het verduurzamen van woningen gemakkelijk en goedkoper maken. U kunt u nu via regionaalenergieloket.nl/acties inschrijven voor een vrijblijvende informatie bijeenkomst over de zonnepanelenactie op donderdag 11 april.

De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren.


Online informatiebijeenkomst donderdag 11 april

Ter voorbereiding op de actie wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd. U kunt zich via uw computer, tablet of telefoon aanmelden. Een stap voor stap uitleg hoe u online kunt deelnemen is te vinden op regionaalenergieloket.nl/acties. Tijdens deze informatiebijeenkomst zal de zonnepanelenactie verder worden toegelicht en kunnen bewoners hun vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur.

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor de zonnepanelenactie. Bewoners die zich hebben ingeschreven ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen bewoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen bewoners besluiten of ze meedoen met de actie.

Met het versturen van de uitnodigingen zijn de woningen binnen de gemeente Boekel met cijfer én letter per abuis vergeten. Bij deze de oproep dat deze bewoners zich uiteraard nog inschrijven.

Inschrijven voor de actie kan via regionaalenergieloket.nl/acties.

Over het Regionaal Energieloket

Als energieloket van gemeente Boekel helpt Regionaal Energieloket woningeigenaren met het verduurzamen van de woning. Door hen te informeren over duurzame maatregelen voor de woning én collectieve projecten te organiseren om samen ook daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het Regionaal Energieloket werkt in opdracht van gemeente Boekel.