Reisdocumenten piek

woensdag 28 feb 2024

Heeft u een paspoort of identiteitskaart die binnenkort verloopt? Maak dan tijdig een afspraak via onze website www.boekel.nl/afspraak.

Waarom verlopen er nu zoveel extra paspoorten en identiteitskaarten?

Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. Veel mensen hebben toen gewacht op het nieuwe document omdat het langer geldig is. Bovendien hoefden mensen pas na 10 jaar voor een nieuw document terug te komen in plaats van na 5 jaar.

Meenemen naar de afspraak

  • Alle identiteitsdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart) die u nog in bezit heeft.
  • Een recente pasfoto (maximaal 6 maanden oud) die voldoet aan de paspoorteisen.

Toestemming ouder(s)/gezaghouder(s)

Voor het aanvragen van een paspoort voor kinderen jonger dan 18 jaar of een identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar is toestemming van de ouder(s)/gezaghouder(s) nodig. Het is belangrijk dat de toestemming, van alle ouder(s)/gezaghouder(s), vóór de afspraak geregeld is.
De toestemming kan heel eenvoudig door elke ouder/gezaghouder gegeven worden via DigiD

Rijbewijs online verlengen

In de gemeente Boekel is het ook mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de (Deze link gaat naar een externe website)RDW (Deze link gaat naar een externe website). U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen op het gemeentehuis.

In plaats van twee bezoeken is dan één bezoek aan het gemeentehuis voldoende. Alleen maar om het rijbewijs op te halen en dat kan zonder afspraak tijdens onze openingstijden. De gemeente Boekel kan u zo nog beter van dienst zijn. U kiest zelf een moment dat u uitkomt voor het invullen van de aanvraag. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs persoonlijk ophalen bij de gemeente. Een aanvraag bij de balie duurt langer (5 werkdagen).

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij het uitbreiden van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het gemeentehuis.