Woonaanbod passend bij de lokale behoefte

vrijdag 23 feb 2024

In het nieuwbouwplan aan de Burgt komen acht verschillende type woningen, van starterswoningen en tweekappers tot optionele levensloopwoningen. Wethouder Ben Brands licht toe: “Betaalbaarheid, duurzaamheid en levensloopbestendigheid zijn belangrijk in onze woonvisie. Wij streven naar voldoende nieuwbouw om de jeugd in Boekel te houden, woonruimte te creëren voor kleine huishoudens en vergrijzing het hoofd te bieden. Het gevarieerde aanbod in Burgtse Buurt sluit hierbij aan.”

De ontwikkelaar biedt onder meer tien starterswoningen aan met een vrij-op-naamprijs van €235.000. Wethouder Brands: “Samen met Van Stiphout Projectontwikkeling willen we starters een kans geven om hun eerste huis te kopen in onze gemeente.” Aanvullend op de scherpe prijs vergroot het duurzame energielabel A+++ de mogelijke leencapaciteit, wat een eigen huis voor een grotere doelgroep bereikbaar maakt.

Meer informatie over het nieuwbouwplan kunt u vinden via deze link. (Deze link gaat naar een externe website)