Tijdelijke afwijking bestemmingsplan voor jaarlijks terugkerende evenementen

donderdag 1 feb 2024

Afgelopen zomer is de gemeente Boekel er door de rechter op gewezen dat haar bestemmingsplan voor de bebouwde kommen geen meerdaagse, jaarlijks terugkerende evenementen toelaat. Omdat de gemeente Boekel wil voorkomen dat deze evenementen niet meer door kunnen gaan, is er een aanvraag ingediend om tijdelijk af te kunnen wijken van het bestemmingsplan. Het gaat om een afwijking van het bestemmingsplan om de volgende evenementen door te kunnen laten gaan:

- Avondvierdaagse
- Joepiedagen
- Kermis Boekel en Venhorst inclusief extra activiteiten op de locatie van de horeca
- Beach Soccer
- Boecult
- Kidsday
- Jeugdkamp op het evenemententerrein van Venhorst

Zodra er een besluit is genomen over de tijdelijke afwijkingen, zal hiervan een kennisgeving gepubliceerd worden.