Update: werkzaamheden provinciale weg N605 richting Uden

dinsdag 16 jan 2024

Om alle inwoners van de gemeente Boekel de komende jaren ook van stroom te kunnen voorzien zijn er in de laatste maanden van 2023 werkzaamheden uitgevoerd in het centrum van Boekel. Deze werkzaamheden gaan komende maanden verder op de Provinciale weg N605 richting Uden.


Locatie en werkzaamheden

Gewerkt wordt op het traject van het Hoogspanningsstation Landerlaan in Uden naar station Wilhelminastraat en Bergstraat te Boekel.
Vanaf 9 januari zal de N605 (Volkelseweg-Brabantstraat) in 2 fases afgesloten worden.

  • Fase 1 betreft de weg vanaf de Molenstraat tot aan de Zeelandsedijk in Volkel, deze is tussen 9 januari en 23 februari afgesloten.
  • In fase 2 worden de werkzaamheden vanaf de Zeelandsedijk weer hervat richting Uden. Voor Fietsers, brommers en openbaar vervoer is de weg niet afgesloten. Fase twee loopt van 26-02-2024 tm 12-04-2024.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden wordt een aantal wegen afgesloten zodat medewerkers veilig en met voldoende ruimte kunnen werken. Omleidingen worden aangegeven en verkeersregelaars begeleiden, indien nodig, het bestemmingsverkeer in het werkvak. Het verkeer richting vanuit Volkel richting Gemert kan de aangegeven omleidingsroute over de N277 en N272 volgen.

Voor bestemmingsverkeer van en naar Boekel is een lokale omleidingsroute ingesteld. Vanwege de verkeersveiligheid wordt dit verkeer in één richting omgeleid. Verkeer van Volkel naar Boekel wordt omgeleid via de Elzen. Verkeer van Boekel naar Volkel wordt omgeleid over Bovenstehuis. Voor het Gewandhuis en een stukje van de Elzen geldt daarom tijdelijk éénrichtingsverkeer. Deze omleidingsroute staat aangegeven.

Het Goor wordt niet opengesteld. Ook kunt u op deze pagina de wegwerkzaamheden raadplegen. De weg is in beheer en eigendom van de provincie Noord-Brabant en de werkzaamheden worden in opdracht van Enexis uitgevoerd door Hurkmans B.V. uit Someren.

Mocht u vragen hebben kunt u contact opnemen met Hurkmans via het telefoonnummer 0493-498 498.

.