Zwavelwaterstof woningen Vlonder en Molenstraat

woensdag 6 dec 2023

Bij een aantal woningen aan de Vlonder en aan de Molenstraat in Boekel is op dinsdagavond 5 december omstreeks 19.15 uur een geur van rotte eieren geconstateerd. Na metingen bleek het te gaan om zwavelwaterstof.

Zwavelwaterstof, ook wel waterstofsulfide, is een kleurloos gas met een kenmerkende geur van rotte eieren. Deze geur wordt al geroken bij hele lage concentraties, welke niet schadelijk zijn. Enkel bij langdurige blootstelling aan hoge concetraties kan de stof schadelijk zijn. Van deze hoge concentraties is op dit moment geen sprake.

Advies is om de betreffende woningen goed te ventileren, en de putjes en toiletten door te spoelen. Bij aanhoudende ernstige stank en/of medische klachten als oogirritatie, misselijkheid, hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen als gevolg van de de aanhoudende stank kunt u contact opnemen met de meldkamer via 0900-8844.

Bij vragen kan tijdens kantoortijden contact worden gelegd met de GGD op telefoonnummer 088-3687800.