Woord van de burgemeester - week 44

maandag 30 okt 2023

Hoe schoenen verbinden


Van laarsjes naar wandelschoenen, ik draag ze allebei graag


De herfst is in volle hevigheid aangebroken. Dat is voor mij, zoals voor zoveel mensen, altijd weer een periode om terug te kijken op wat geweest is. Zowel zakelijk als privé heb ik aan veel mooie activiteiten mogen deelnemen. Terugblikkend in mijn agenda en e-mails valt mijn oog op de eerste maandag van de herfstvakantie. ’s Morgens ben ik uitgenodigd voor een heerlijk jubileumontbijt bij schoenenzaak Van Rijbroek. Deze gastvrije ondernemersfamilie, inmiddels al drie generaties, runt al 60 jaar actief enkele goedlopende winkels in onze gemeente. Ook de regionale pers was genodigd bij dit bijzondere diamanten jubileum en vanzelfsprekend was er een officieel momentje. Familie Van Rijbroek had speciaal voor mij heel aparte laarsjes laten maken met daarop de skyline van Boekel. Hoe mooi is het dat daarmee Boekel op de symbolische kaart/ schoen wordt gezet. Ik ben trots op deze ondernemersfamilie die niet alleen hun eigen zaak maar ook Boekel blijvend promoot met hun gastvrijheid, activiteiten en ondernemerschap.


Blij was ik ook dat mijn voeten hersteld waren van de laatste blaren van de wandelvierdaagse van Marbella en de bijzondere laarsjes ‘gewoon’ kon passen. Met een paar vriendinnen heb ik begin oktober deelgenomen aan de 12de editie van ‘Marbella 4 Days walking’. De Marbella 4 Days Walking is in 2010 begonnen en geïnspireerd door de wandelvierdaagse van Nijmegen. De wandelingen tijdens dit vierdaagse wandelevenement voeren je door het prachtige landschap van de Costa del Sol in Spanje. Deze mooie wandeltocht stond al enkele jaren op mijn wensenlijstje. Echter door het aanvaarden van het burgermeesterschap van de gemeente Boekel met de bijbehorende taken moest ik dit persoonlijke doel een tijdje uitstellen. Maar dit jaar kon ik mijn wandelschoenen dan toch uit de kast halen. Hoe leuk is het dan dat je daar ver weg in Spanje actieve dorpsgenoten en mensen uit de omgeving van Boekel tegenkomt. Door het T-shirt van de gemeente Boekel kreeg ik veel reacties van Brabantse mensen en was contact snel gemaakt. Met als leuke bijkomstigheid veel interessante momenten en gesprekjes.


Deze mooie zakelijke en gezellige privémomenten zorgen ervoor dat ik trots ben op onze gastvrije en actieve gemeente Boekel.


Hartelijke groet,

Caroline van den Elsen, burgemeester gemeente Boekel