Sloop ‘Zuidwand’ in Boekel definitief van start

maandag 16 okt 2023

Sloop ‘Zuidwand’ in Boekel definitief van start


Sloophamer slaat eerste gat na jaren van discussie


Boekel – Op maandag 16 oktober was het dan toch zover. De officiële sloop van de Zuidwand fase 1 in het centrum van Boekel ging van start. De openingshandeling, het plaatsen van de sloophamer,  werd verricht door wethouder Ben Brands onder toeziend oog van de aannemer Van Mensvoort. Wethouder Ben Brands: “Ik ben blij dat het project nu eindelijk zover is en dat het slopen van de Zuidwand is begonnen. Het heeft lang geduurd. We weten allemaal dat de Gemeente Boekel er een heel mooi winkelcentrum en appartementencomplex voor terugkrijgt.”.

Ambitieus Centrumplan
Eerst worden de panden aan de zuidkant van het Sint Agathaplein van binnen asbestvrij gemaakt en worden ze gestript. Daarna worden de panden afgebroken. Vanaf november vinden werkzaamheden in de openbare ruimte plaats. Zoals het leggen van nieuwe kabels en leidingen en het plaatsen van een nieuw transformatorhuisje. In het eerste kwartaal van 2024 is de rotonde aan de beurt en wordt de weg langs de Zuidwand verlengd richting het raadhuis om zo meer werkruimte te creëren. Daarna kan begonnen worden met de wederopbouw van het ambitieuze centrumplan met mooie winkels en ruime appartementen. Deze maand gaat de verkoop van de 28 koopappartementen door Van Wanrooij van start.


De gemeente houdt u via de gemeentelijke website www.boekel.nl en/of de nieuwsbrieven op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en werkzaamheden rondom de Zuidwand. Voor meer informatie over het nieuwbouwproject www.dezuidwand-boekel.nl.

Foto: Wethouder Ben Brands plaatst de sloophamer in de Zuidwand in het centrum van Boekel