“De vergroening en het aanzicht in de straat is mooi, maar vooral de saamhorigheid spreekt ons zo erg aan”

dinsdag 11 apr 2023

“De vergroening en het aanzicht in de straat is mooi, maar vooral de saamhorigheid spreekt ons zo erg aan”

Op donderdagochtend 6 april hebben de bewoners van Althuizenhof, samen met de gemeente Boekel, de plantsoenen in Althuizenhof vergroend. Zo helpen ze met het aantrekkelijker maken van de straat en dragen ze bij aan het vergroten van de biodiversiteit. 
Een poos geleden kwam het verzoek van de bewoners om de plantsoenen in de straat aan te pakken. De buurt had namelijk behoefte aan meer en aantrekkelijker groen. De bewoners en de gemeente hebben daarom hun handen ineen geslagen en een plan gemaakt voor de inrichting.

De inrichting vond plaats afgelopen donderdag 6 april. In totaal zijn er 850 vaste planten in de grond gezet, verdeeld over 8 verschillende soorten. “De vergroening en het aanzicht in de straat is mooi, maar vooral de saamhorigheid spreekt ons zo erg aan” aldus mede initiatiefnemer Harrie van de Nieuwenhof. Wethouder Brands beaamt dit “Zo maken we samen Boekel mooier, groener én het is nog gezellig ook”.

Naast het inrichten van de plantsoenen gaan de inwoners de komende jaren tevens het onderhoud op zich nemen. Op deze manier is het voor de gemeente mogelijk om te investeren in het groen omdat zij geen onderhoudskosten heeft.

Enthousiast geworden?
Ook u kunt een groenstrook samen met uw buurtbewoners adopteren om zo het groen in de straat te vernieuwen. Neem contact op via info@boekel.nl of 0492-326800 voor meer informatie