Het succes van een burgerinitiatief

donderdag 12 jan 2023

December 2022  is de Deelplaats Boekel Venhorst geopend door twee vrijwilligers, Cindy Schaminee en Jeanne Steijn. De Deelplaats is een ‘’winkeltje’’ waar een aantal geselecteerde gezinnen uit de gemeente Boekel wekelijks gratis boodschappen mogen ophalen. Gezinnen die in deze periode lastig rondkomen en die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Cindy; ‘’je moest de gezinnen eens binnen zien komen, helemaal blij en zo bescheiden en dankbaar.’’ De gezinnen zijn geselecteerd door het Dorpsteam en Stichting SchuldhulpMaatje Boekel Venhorst. Kun jij een steuntje in de rug goed gebruiken en heb je moeite met rondkomen in deze moeilijke periode? Neem dan contact op met het Dorpsteam Boekel met de vraag of jij in aanmerking komt voor de Deelplaats Boekel Venhorst. In verband met privacy redenen wordt de locatie van de Deelplaats Boekel Venhorst niet bekend gemaakt.

Het winkeltje is eenmaal per week een paar uur geopend en wordt daarvoor compleet gevuld met voedingsproducten en verzorgingsproducten. Enkele bedrijven met versproducten helpen en brengen verse producten zoals brood en groenten. Maar er is ook veel behoefte aan andere producten, vooral houdbare producten. Daarvoor kunnen we iedereens hulp goed gebruiken!

                

Hoe?

U kunt altijd producten bezorgen op onze privé-adressen (Wielewaallaan 25 of Veenmos 36 in Boekel). Er is ook de optie om een financiële bijdrage te doneren op IBAN-nummer, NL35RABO 0369 4496 30 op naam van C.E. Bos, Stichting voor elkaar Boekel met vermelding van: gift Deelplaats.

Waardering

Henri Willems, wethouder: “Een geweldig mooi initiatief van deze personen die verder worden ondersteund door meerdere vrijwilligers en de vrijgevigheid van vele ondernemers en inwoners” volgens wethouder Henri Willems. En dat waarderen we als Gemeente Boekel met een éénmalige uitkering van € 1.000,- die afkomstig is uit de € 40.000,- die de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld voor actieve armoedebestrijding. Dit bedrag komt ten goede voor verzorgings- en/of menstruatieproducten die meegegeven worden bij de Deelplaats Boekel Venhorst.​​​