Samen voor meer groen in de buurt

maandag 28 nov 2022

Kijk eens goed rond in uw eigen tuin. Zijn al die stenen en tegels wel echt nodig? Wilt u meehelpen om gemeente Boekel groener te maken? Dan heeft u nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever tussen 3 t/m 11 december 2022 een tegel in en u krijgt van ons een gratis zakje bloembollen.

Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Heftige regenbuien hebben soms wateroverlast en schade als gevolg. Veel gemeenten, provincies en waterschappen in Nederland ondernemen maatregelen om de openbare ruimte anders in te richten. Op steeds meer plekken worden stenen vervangen door groen zodat het water makkelijker de bodem in kan. Ondanks alle maatregelen in de openbare ruimte vragen wij ook de hulp van tuinbezitters.

Het goede van een groene tuin

Groen is goed voor uw gezondheid en geeft plezier en ontspanning. Groen zuivert de lucht. Groene tuinen bieden verkoeling in de zomer. U haalt zelfs een stukje natuur dicht bij huis. Want met meer planten, bloemen en bomen is er weer een leefgebied voor veel soorten vogels, insecten en andere (bodem)dieren.

Tegel eruit, bloembol erin

Van 3 t/m 11 december 2022 kunt u bij één van de deelnemende bedrijven een tegel inleveren samen met de ingevulde waardebon. En u ontvangt van ons als gemeente een gratis zakje bloembollen (ter waarde van € 6). De bloembollen zorgen voor nectar voor bijen en hommels in het vroege voorjaar als de meeste planten nog niet bloeien. En al die bollen die nu de grond ingaan, zorgen begin volgend jaar voor een gezellig en kleurrijk straatbeeld.

Samen zetten we ons in voor meer groen in de buurt!

Deze bloembollenactie wordt vanuit de campagne Operatie Steenbreek gelijktijdig georganiseerd voor bewoners van gemeente Bernheze, Boekel, Maashorst, Meierijstad en Oss en is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Aa en Maas.

Waardebon bloembol (JPG, 1.3 MB)

Lijst deelnemende bedrijven (PDF, 103.1 kB)