Bijeenkomst ‘BOEKELS BUITENGEBIED WEERBAAR!’ op 1 november

maandag 24 okt 2022

Op dinsdag 1 november 2022 vindt in Boekel de bijeenkomst ‘BOEKELS BUITENGEBIED WEERBAAR!’ plaats. Deze bijeenkomst over ondermijning en criminaliteit is bedoeld voor agrariërs en bewoners uit het buitengebied en andere geïnteresseerden.

Doel van de bijeenkomst is samen de dialoog te voeren, ervaringen en behoeften met elkaar uit te wisselen én te kijken wat zij samen kunnen doen, zodat criminelen minder kans krijgen in het Boekels buitengebied.

Datum: 1 november 2022
Locatie: Nia Domo, Sint Agathaplein 6 te Boekel
Genodigden: agrariërs en bewoners uit het buitengebied en andere geïnteresseerden

Programma

De avond wordt geleid door Ewout Genemans, televisieproducent en presentator van onder meer Bureau Hofstad en Ewout&. Het programma start om 20.00 uur en diverse onderwerpen en sprekers komen aan bod. Zo belicht Arie Coppens van de politie Oost-Brabant mogelijke signalen van ondermijnende drugscriminaliteit in het buitengebied. Ook vanuit de ervaringen van een makelaar wordt deze problematiek besproken.

Lukas Verbiesen van Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland bespreekt het onderwerp Weerbaar verhuurderschap in het buitengebied. Hij legt uit wat een agrarisch verhuurder kan doen om te voorkomen dat hij een schuur verhuurt aan mensen met criminele intenties. Een ex-inbreker en wijkagent Sjors de Leijer bespreken diefstal en inbraak in het buitengebied.

Rond 22.00u eindigt het programma met een borrel en kan worden nagepraat.

De officiële uitnodiging met meer info vindt u hier: Uitnodiging (PDF, 421.9 kB)

Foto: ©Pix4Profs/Marcel Otterspeer