Oprichter Andusta Antoon van Duijnhoven ontvangt de Penning van Verdienste

donderdag 29 sep 2022

Vanwege zijn bijzondere verdiensten voor, met name, de gemeenschap Venhorst ontving Antoon van Duijnhoven afgelopen vrijdag de Penning van Verdienste. Tijdens een bijeenkomst ter ere van het 50-jarig bestaan van het bedrijf en de opening van de nieuwbouw/verbouw werd de oprichter in het zonnetje gezet door burgemeester Van den Elsen.

Antoon van Duijnhoven is niet alleen de directeur en oprichter van Andusta. Hij was medeoprichter van de ondernemersvereniging in 1973, waar hij vanaf 1981 in het bestuur zat en werd benoemd tot voorzitter. Deze rol vervulde hij tot 1989. De ondernemersvereniging organiseerde verschillende activiteiten waarbij Van Duijnhoven nauw bij betrokken was. Ook was hij betrokken bij de oprichting en redactielid van het blad “De Kei”. Van Duijnhoven gold ook als kartrekker voor bedrijventerrein Kraaiendonk in Venhorst.

Een man met veel talent voor techniek en een organisator die van alle markten thuis is. Maar als inwoner van Venhorst draagt hij Venhorst met al haar inwoners en verenigingen vooral een warm hart toe. Hij staat voor iedereen klaar en staat altijd open voor morele en vooral ook financiële ondersteuning van verenigingsactiviteiten. Regelmatig stelde hij een deel van zijn accommodaties gratis in gebruik voor verenigingsactiviteiten of werd een extra donatie gedaan.

Van Duijnhoven heeft de leefbaarheid van Venhorst enorm vergroot. Denk hierbij aan het behoud van het dorpsplein en aanzicht van de parochiekerk in Venhorst. Hij is de grote grondlegger van het centrum van Venhorst; de supermarkt, appartementen en het gezondheidsplein. Van Duijnhoven: “Je bent geboren in Venhorst en je moet er ook kunnen sterven. Maar dan wel met alle voorzieningen die er zijn om ouder te worden.”