Inzameling GFT-e tot nader order eenmaal per twee weken

dinsdag 26 jul 2022

Met ingang van de maand augustus wordt groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (GFT-e) tot nader order eenmaal per twee weken opgehaald. Tot nu toe werd dat in de zomermaanden iedere week gedaan. Echter door krapte op de arbeidsmarkt en personeel dat ziek is, zegt van Kaathoven de afvalinzamelaar, niet anders te kunnen. Wat betekent dit voor u?

  • De groene container voor GFT-e wordt om de veertien dagen geleegd.
  • Heeft u een nieuwe container aangevraagd dan kan de levering iets langer duren. De huidige container moet eerst geleegd zijn.
  • De frequentie van het inzamelen van het Plastic, Blik en Drankkartons blijft hetzelfde, eens in de twee weken.
  • De frequentie van het inzamelen van het restafval (blauwe tariefzak) blijft hetzelfde, eens in de vier weken.
  • De eerder gedownloade afvalkalender is niet meer geldig. Op https://www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender/ (Deze link gaat naar een externe website) wordt binnenkort de nieuwe geplaatst.

Blijf de gemeentelijke informatiekanalen (deze gemeentepagina maar de AfvalApp en social media) in de gaten houden voor wijzigingen bij de afvalinzameling.

Tip: download de Afvalapp

De AfvalApp bevat de inzameldagen, informatie over de verschillende afvalsoorten, adressen van milieustraten en telefoonnummers. Als u postcode en huisnummer invoert, krijgt u de afvalkalender van uw buurt of wijk. Ook de inzameldagen kunnen gekoppeld worden aan uw agenda op uw smartphone of tablet en ervoor kiezen de avond of ochtend ervoor een herinnering (notificatie) te krijgen. Met push-berichten kunnen we u via de app ook snel bereiken als er iets bijzonders aan de hand is op het gebied van de afvalinzameling. De App is gratis. Download hem via de AppStore of Play Store onder De AfvalApp. De AfvalApp kan ook geraadpleegd worden via www.deafvalapp.nl (Deze link gaat naar een externe website).