Caroline van den Elsen voorgedragen als burgemeester van Gemeente Boekel

donderdag 8 apr 2021

In een besloten raadsvergadering werd vanavond het besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Goede match met profielschets

De gemeenteraad meent met Caroline van den Elsen een burgemeester te hebben binnengehaald, die van aanpakken weet, slagvaardig is en tegelijkertijd een burgemeester die graag meedoet, geniet en tussen de mensen staat. Graag gemakkelijk aanspreekbaar en bereikbaar wil zijn, zowel in het gemeentehuis als op straat.
Een burgemeester die het belangrijk vindt om samen te werken aan een optimaal sociaal en maatschappelijke sfeer, daarbij vooruitstrevend is met respect voor elkaar, ook als het moeilijk wordt. Zij gaat samen met ons allemaal, voor een duurzame zelfstandigheid van onze gemeente. Haar motto “samen de schouders er onder zetten” sluit aan bij de Boekelse mentaliteit.

Loopbaan

Caroline van den Elsen , 51 jaar, woont - samen met haar partner en 2 zoons- al bijna haar hele leven in het dorpje Eerde. Al op jonge leeftijd werd ze politiek betrokken bij de lokale partij Democratisch Dorpsbelang  en na 8 jaar in raad en commissies, vanaf 2008 tot 2014  wethouder bij de gemeente Veghel. Ze was eindverantwoordelijke voor diverse beleidsterreinen, waaronder Financiën en Personeel & Organisatie.
De afgelopen 6 jaar is zij werkzaam geweest in een directiefunctie binnen het sociaal ontwikkelbedrijf IBN. Haar kracht ligt daar in het richting geven, inspireren en enthousiasmeren van de medewerkers.

Als het aan de raad ligt, wordt Caroline van den Elsen op 1 juni 2021 geïnstalleerd als eerste burger van de gemeente Boekel.