Ondernemers en gemeente slaan handen ineen (29-05-2018)

Toerisme en recreatie in Boekel op de kaart zetten; dat is het doel van een intensievere samenwerking tussen de gemeente Boekel en ondernemers in toerisme en recreatie.

Afgelopen week kregen deze inspanningen een gezicht. De ondernemers gingen met onze collega’s op excursie naar de Peelrandbreuk om de toeristische mogelijkheden te bekijken. Daarnaast ging de website www.bezoek-boekel.nl live; dé site om te raadplegen voor een bezoek aan Boekel.

In het najaar was er overleg tussen de gemeente en ondernemers. Toen spraken we af om meer samen te gaan werken op het gebied van toerisme en recreatie. We hebben direct concrete actiepunten benoemd. Zoals een nieuwe toeristisch-recreatieve website en een excursie naar de Peelrandbreuk.

Mogelijkheden Peelrandbreuk

Op dinsdag 22 mei bezocht de gemeente, samen een groep ondernemers een aantal Peelrandbreuk-locaties in Boekel, Uden en Gemert. Zij kregen uitleg over de Peelrandbreuk en alles wat daar mee te maken heeft. De ondernemers zijn uitgedaagd om na te denken over welke toeristisch-recreatieve combinaties er kunnen zijn met de Peelrandbreuk. Zo wordt dit unieke landschap toegankelijker en interessanter voor toeristen en recreanten.

Alle toeristisch-recreatieve informatie op één site

Ook is de website www.bezoek-boekel.nl live gegaan. Op deze site vinden bezoekers uitgebreide informatie over wat er in Boekel te doen is. Of het nu gaat om horeca, evenementen of een dagje uit; alle informatie is nu verzameld op één plek, in samenwerking met de VVV Noordoost-Brabant.

Doel van alle inspanningen is het op de kaart zetten van (de omgeving van) Boekel als toeristisch-recreatieve trekpleister. In de loop van dit jaar worden in dit kader ook andere initiatieven en ideeën verder uitgewerkt door de ondernemers en gemeente.

Alle ondernemers kunnen meedoen!

Hoe completer de website, hoe groter het bereik. Daarom wordt aan ondernemers en verenigingen in Boekel nadrukkelijk gevraagd om evenementen, ideeën, tips en representatieve foto’s te delen op de website. Dat gaat heel eenvoudig via www.bezoek-boekel.nl/ondernemers. De VVV verwerkt de informatie vervolgens op de website.