Doe mee met de tegelruilactie op 23 juni! (31-05-2018)

Dit item is verlopen op 09-07-2018.

Lever zaterdag 23 juni een tegel in bij Schonenberg kwekerij en plantencentrum en je krijgt van ons een gratis plant!

Heb je veel tegels in je tuin liggen en wil je helpen om Boekel groener te maken? Dan heb je nu de kans om een eerste stap te zetten. Lever zaterdag 23 juni een tegel in bij Schonenberg en je krijgt van ons een gratis plant! Waarom? Een groene omgeving is beter voor mens en dier.

Nu het aantal hevige hoosbuien meer en meer toeneemt, kampen steden en dorpen steeds vaker met wateroverlast. Door de vele verhardingen komen riolen onder druk te staan en lopen straten over. Met allerlei nadelige gevolgen van dien, maar bovenal een flinke kostenpost voor gemeenten en zeker ook voor onze inwoners.

We zijn ons bewust van de nadelige gevolgen van klimaatverandering en de relatie met verharding. Daarom nemen wij al tal van maatregelen. Met de actie Operatie Steenbreek richten wij ons op eigenaren van particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige, gezonde maar vooral een groene samenleving!

Kom in actie
Lever één tegel of twee klinkers in en je krijgt van ons een gratis plant! Daarmee maken wij samen het begin om jouw omgeving te vergroenen.

Wanneer: zaterdag 23 juni van 09.00 tot 17.00 uur

Locatie: Schonenberg kwekerij & plantencentrum, Brabantstraat 20a in Volkel

Nodig ook je buren, vrienden en kennissen uit: hoe meer tegels we kunnen innemen en planten we kunnen weggeven, hoe beter. Je kunt kiezen uit drie soorten planten (ter waarde van € 4) en op=op. Samen zetten we ons in voor een groener Boekel!

Kijk voor meer informatie op www.boekel.nl en zoek op Operatie Steenbreek, of kijk op www.operatiesteenbreek.nl.

Voordelen van een groene tuin:

  • Is goed voor je gezondheid
  • Zorgt voor minder omgevingsgeluid
  • Brengt de natuur dichterbij
  • Biedt leven aan meer soorten dieren
  • Zorgt voor verkoeling en betere luchtkwaliteit
  • Vermindert wateroverlast en waterschade
  • Vermindert energielasten
  • Verhoogt de waarde van de woning