BSOB voert controles uit op WOZ-administratie (26-06-2018)

Dit item is verlopen op 17-09-2018.

Belastingsamenwerking Oost-Brabant gaat in de komende weken controles uitvoeren op de juistheid van de WOZ-administratie. Ze gaan twee categorieën onroerende zaken controleren: woningen en agrarische objecten.

BSOB controleert of alle onderdelen die zij in de taxatie hebben meegenomen kloppen. Daarnaast vragen ze om informatie over het gebruik van de gebouwen. Dit kan van invloed zijn op de WOZ-waarde.

Wat merkt u hiervan?

Voor de woningen voert BSOB op straat controles uit. Taxateurs van BSOB rijden rond en voeren geveltaxaties uit. De auto waarmee de controles uit worden gevoerd is een zwarte Nissan Micra.

Eigenaren van agrarische objecten ontvangen een inlichtingenformulier van BSOB. Daarin vragen zij te controleren of de gegevens zoals ze in het systeem staan kloppen. Daarnaast stellen wij in dat formulier vragen over hoe het object in gebruik is, omdat dit van invloed kan zijn op de WOZ-waarde.

Waarom vraagt BSOB deze informatie op?

Zij willen controleren of de gegevens in hun WOZ-administratie correct zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan dat leiden tot een onjuiste WOZ-waarde. U betaalt dan wellicht teveel belasting. Om dit te voorkomen vragen ze informatie bij u op.

Vragen?

Heeft u vragen over het formulier dat u ontvangen heeft? Bel met een van de taxateurs van BSOB op 088 – 551 00 02 of mail naar woz@bs-ob.nl.