Gesprekken op straat en Whatsapp/Email berichten

De gesprekken op straat hebben we inmiddels afgerond. We hebben in totaal 124 gesprekken gevoerd op diverse locaties in Venhorst en Boekel. Waaronder op de weekmarkt, bij supermarkten, basisscholen, het consultatiebureau, De Horst, Sint-Petrus, speeltuin, sporthal en sportvelden. Daarnaast hebben we van diverse bewoners foto’s ontvangen via Whatsapp en Email die hen doet denken aan een gezond, gelukkig en actief leven.

De resultaten van de gesprekken en de ingestuurde foto's hebben we geanalyseerd en onderverdeeld in drie thema’s:

  1. Fysieke en mentale gezondheid
  2. Leefomgeving en voorzieningen
  3. Activiteiten en sociaal leven

Alles wat we gehoord en gezien hebben is samengevat in inzichtkaarten (PDF, 240.3 kB).

Gesprekken met partners / organisaties

Ook hebben we gesprekken gevoerd met partners zoals onder andere de GGD, het Dorpsteam, Stichting Leergeld, de KBO, Stichting binnensport, huisartsen en Peelrand Wonen. De resultaten van deze gesprekken en de uitkomsten van de straatinterviews hebben we op 11-april met dezelfde groep partners besproken.

Hoe nu verder?

De gemeente gaat nu met de inzichten aan de slag. Welke vervolgstappen kunnen er in Boekel gezet worden om gezond, gelukkig en actief leven te bevorderen? Ook het invullen van deze vervolgstappen doen we samen met inwoners en partners/organisaties. Meer informatie volgt op korte termijn.

Heeft u voor nu nog vragen of ideeën? Neem dan gerust contact op via preventie@boekel.nl.