Gevolgen voor iedereen

Als wethouder Economie, buitengebied en milieu leef ik mee met onze inwoners en probeer ik, net als mijn collega’s binnen het college B&W, in contact te staan met de inwoners van Boekel. In het college bespreken we de verhalen van inwoners en de laatste weken zijn dat verdrietige verhalen. We zien gelukkig een daling in het dagelijks aantal sterfgevallen, bezette ic-bedden en ziekenhuisopnames. Echter, voor het economisch leed staan we nog maar aan het begin.

Binnen het college zijn we erg bezorgd over onze Boekelse economie, maar tegelijkertijd weten we dat onze ondernemers zelfstandig willen werken en veerkracht hebben om er weer bovenop te komen. Maar laten we elkaar dan ook een beetje helpen door juist onze dagelijkse benodigdheden bij lokale ondernemers te kopen en niet via bijvoorbeeld Alibaba. Maar misschien zeg ik dit ook tegen beter weten in, want juist in deze tijd zien we hoe makkelijk wij allemaal internetaankopen doen en gebruik maken van de thuisbrengservice. Voor lokale ondernemers wordt het een uitdaging om hiermee om te gaan.

Regelingen

Er zijn veel regelingen beschikbaar gesteld door het kabinet voor ondernemers die in de knel komen door de Coronacrisis. Informatie hierover kunt u vinden op de website van de gemeente Boekel. We zien dat veel inwoners en ondernemers de weg naar de regelingen al gevonden hebben. Als deze regelingen niet toegepast kunnen worden in uw situatie en u dreigt hierdoor in de knel te komen, vinden wij het van belang een gesprek hierover te hebben. 

Ik wil graag namens het college B&W de ondernemers uitnodigen die in de knel zitten door de aanhoudende maatregelen om contact op te nemen. U kunt uw email sturen aan marijke.hartjes@boekel.nl. Ikzelf, of een collega uit het college B&W, neemt contact op om uw verhaal te horen.

Tot slot. Houd vol! Gelukkig zijn er al maatregelen versoepeld en dat stemt ons optimistisch. Het virus blijkt echter onvoorspelbaar en heeft al veel slachtoffers geëist. Daarom zijn de maatregelen zo belangrijk. Geef hier alstublieft gehoor aan. Wees goed voor jezelf en voor elkaar!

Martijn Buijsse
Wethouder Economie, buitengebied en milieu