Veiligheidsdag Boekel 2024

dinsdag 2 jul 2024

Dit jaar vindt op zondag 15 september van 11.00 tot 16.00 uur wederom de Veiligheidsdag 2024 plaats in Boekel. Het is inmiddels enkele jaren geleden dat in Boekel de Veiligheidsdag georganiseerd werd door Buurtpreventie Boekel. Ook deze keer belooft het een bijzondere dag te worden. De locatie is dit keer de brandweerkazerne en het gebied rondom de brandweerkazerne in Boekel.

Vieren van jubilea en demonstraties

Dit jaar is de Veiligheidsdag extra bijzonder omdat in 2024 de brandweer het 100-jarig jubileum viert en de EHBO-vereniging het 75-jarig jubileum. Er zijn spectaculaire demonstaties te zien. De brandweer verzorgt een levensecht optreden waarbij zij een slachtoffer uit een wrak haalt. Mede door de lotus-slachtoffers lijkt alles bijna net echt.

De brandweer geeft informatie over brandveilig leven en laat zien hoe je ontsnapt uit een huis vol rook. Verder mag je in een ambulance en een politieauto kijken. Er is informatie over alarmsystemen, camera’s, rookmelders en goed hang- en sluitwerk. Er zijn demonstraties over het gebruik van de AED en reanimatie met behulp van reanimatiepoppen. Ook het publiek mag bij dit alles een poging wagen. Verder zijn er stands waarin politie, brandweer, EHBO en Buurtpreventie Boekel zich presenteren.

Voor kinderen wordt een speurtocht georganiseerd waarin zij over het hele parcours acties mogen uitvoeren. Aan het einde van de rit ontvangen ze een ‘diploma’ en presentje. Vol kennis gaan ook zij deze dag naar huis. Als extraatje mogen zij een selfie met een brandweerman maken.

Bijzondere genodigden

Speciaal is dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de brandweer ook oud-leden van de brandweer als gast genodigd worden. Zij en ook alle andere geïnteresseerden kunnen een expositie met foto’s van het verleden bezoeken.
Kortom: het belooft weer een bijzondere en informatieve dag te worden. Noteert u daarom 15 september 2024 in uw agenda. Graag zien we u dan!