Gemeente Boekel en Boekel Energie scoren absolute top in samenwerking energietransitie

dinsdag 27 feb 2024

Een voorbeeld voor anderen! Gemeente Boekel en Boekel Energie scoren hoogste trede op samenwerkingsladder op het gebied van samenwerking in de energietransitie. “Dat de relatie tussen Boekel Energie en de gemeente goed is weten we al jaren. Maar toch mooi dat het in deze monitor van Buurkracht wordt bevestigd. We scoren qua samenwerking de absolute top en zijn we een voorbeeld voor andere gemeentes”, aldus Paul van Zantvoort van Boekel Energie.

De Nationale Buurkracht Monitor

In de Nationale Buurkracht Monitor is gekeken naar de volgende drie onderwerpen: ‘Visie’, ‘Samen creëren en leren’ en ‘Organisatie’. Op al die categorieën wordt de hoogste score behaald. Een greep uit het eindrapport. ‘In jullie samenwerking zien jullie de bewoners als volwaardige partners van de lokale overheid. Dit is een cruciale voorwaarde voor een succesvolle warmte- en energietransitie.’ En ‘Jullie hebben een echt partnerschap opgetuigd waarin jullie erkennen dat er nog veel onduidelijk is maar bereid zijn samen te leren – met vallen en opstaan.’ En als kers op de taart het mooie compliment: ‘Jullie samenwerking laat zien dat een goede organisatie met verbindende ambtenaren echt werkt.’

Wethouder Ben Brands “de gemeente Boekel werkt op vele gebieden samen maar de samenwerking op het gebied van warmte- en energietransitie is op dit moment erg belangrijk. Boekel Energie speelt hier een actieve en bevlogen rol in en dat is prettig samenwerken.”

De gemeente Boekel en Boekel Energie geven aan dat ze elkaar nodig hebben. Want geen van de partijen kan het alleen. Ze hopen dat dit goede voorbeeld tot goed volgen leidt. Want succesvolle energiebesparing doen we samen!