Versterk je ouderrol; ga het gesprek aan over drugsgebruik met jouw kind(eren)

donderdag 15 feb 2024

In de uitdagingen van het opvoeden is communicatie cruciaal. Vooral wanneer het gaat om gevoelige onderwerpen zoals alcohol, drugs, gokken, en gamen. Veel opvoeders vinden het moeilijk om hier met hun kinderen over te praten, begrijpelijk. Daarom heeft de GGD Hart voor Brabant en Novadic-Kentron in samenwerking met SKIP een korte animatievideo ontwikkeld. Deze animatie geeft tips om het gesprek over drugsgebruik aan te gaan.

Deze interventie helpt opvoeders bij het voeren van open gesprekken met hun kind(eren) over drugsgebruik om hun ouderrol te versterken. Het doel is niet alleen het delen van informatie, maar uiteindelijk om drugsgebruik onder jongeren te denormaliseren.

Ontdek hoe je op een positieve manier een gesprek over drugsgebruik kunt voeren en jouw ouderrol versterkt. Bekijk de animatie via www.skipdietrip.nl/ouders (Deze link gaat naar een externe website).