Extra openstelling vliegbasis Volkel

dinsdag 13 feb 2024

Op donderdag 15 februari neemt het Air Combat Command deel aan een grootschalige NAVO oefening. Hiervoor is vliegbasis Volkel eerder open en stijgen de gevechtsvliegtuigen rond 07.45 uur op.

Vliegers van het Air Combat Command nemen met F-35’s deel aan de oefening waaraan ook andere NAVO bondgenoten meedoen. Vanwege de afstand tot het oefengebied en de lange vluchttijd vertrekken de toestellen eerder dan normaal.

Belang
In een wereld die snel veranderd en waar veiligheid niet vanzelfsprekend is moet de Luchtmacht voorbereid zijn om snel te worden ingezet. Dit gebeurt altijd in samenwerking met bondgenoten. Het beoefenen van luchtoperaties met andere NAVO partners is daarom van groot belang.

Informatie
Heeft u een vraag of ervaart u hinder van de vluchten dan kunt u dit kenbaar maken via luchtmacht.nl/geluidshinder.