Woord van de burgemeester - week 6

woensdag 7 feb 2024

Samenwerken = een werkwoord


Ik wist het al en u weet het natuurlijk ook. Maar als je er over nadenkt dan is het zo helder als wat. Samenwerken doe je niet alleen. Samenwerken doe je samen! En dat samenwerken kan op velerlei gebied. Als gemeente willen we graag uitstralen dat ‘samenwerken’ een belangrijk uitgangspunt is voor ons. De kernboodschap in onze nieuwe wervingscampagne is dan ook: we doen het samen en we bieden kansen aan iedereen.

In woord en beeld

Om onze toekomstige medewerkers te bereiken hebben we onze gemeente onlangs gepresenteerd in een speciale editie van Binnenlands Bestuur, namelijk ‘Jong & Ambtenaar’. De artikelen kunt u lezen op de website van onze gemeente en gaan over het belang van samenwerken binnen onze organisatie. In Boekel werken we in kleine teams en daarom wordt veel onderling overlegd en samengewerkt. In het interview ‘Opgroeien met vallen en opstaan’ vertelt Jorg van Doren, jeugdconsulent’ hoe hij samen met zijn team ervoor zorgt dat jongeren een helpende hand wordt geboden. Samen pakken zij de problemen aan. Indien nodig gaan zij de samenwerking aan met externe deskundigen.
Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst begin januari is de promotiefilm voor het werken bij de gemeente Boekel gelanceerd. Samen met gespecialiseerde bureaus heeft de gemeente een moderne campagne neergezet waar we veel positieve reacties op krijgen. De kernboodschap van de film: Persoonlijk contact met inwoners is en blijft de kracht van onze organisatie. Hoewel we in de gemeente Boekel open staan voor innovatie, zoals kunstmatige intelligentie, blijft persoonlijk contact en samenwerking de basis voor al het werk binnen onze gemeente.
Zowel de geschreven artikelen als de film zijn op de social media kanalen van de gemeente gedeeld en op onze website geplaatst. Wanneer u deze een ‘like’ of ‘interessant’ of zelfs een ‘repost’ geeft dan zorgen we er samen voor dat we onze gemeente ook buiten Boekel promoten.

Externe en interne deskundigen

Als gemeente werken we met veel externe partijen en bedrijven samen op velerlei gebied zoals: woningbouw, groenbeheer, zorg, ICT. Vanzelfsprekend is samenwerken ook intern de basis. Soms is de gemeente net als een bijenkorf. Bezige bijen vliegen in en uit en verzamelen informatie en maken daarmee beleid en bieden hulp. Als voorbeeld noem ik hier het Dorpsteam dat sociale hulpverlening biedt aan bewoners. Ter ondersteuning hebben zij de Kleine Gids ontwikkeld waarin de belangrijkste sociale hulpvragen aan bod komen. Alle inwoners van de gemeente Boekel krijgen deze Kleine Gids deze week gratis met het weekblad in de bus. Alles met het doel om burgers zo optimaal mogelijk te helpen en te woord te staan. Daarnaast wil ik ook al onze medewerkers achter de schermen noemen. Want de ene collega is meer zichtbaar dan de andere. Maar samen zorgen ze ervoor dat alles werkt als een geoliede machine.

Aankomende weekend begint het carnaval. Een prachtig feest van gezelligheid en gemoedelijkheid dat we samen vieren. Een feest waarbij iedereen gelijk is. Een feest zonder rangen en standen. Zou het niet mooi zijn als we hier ook nà carnaval eens vaker aan denken… Ik wens u veel plezier tijdens dit mooie dorpsfeest! Geniet SAMEN van deze dagen. Alaaf!!

Met samenwerkende groet, Caroline