Toelichting op de geruchten over kunstmatige intelligentie binnen de gemeente Boekel

zondag 7 jan 2024

Vanmiddag heeft burgemeester Caroline van den Elsen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst toelichting gegeven op geruchten en speculaties over de overweging naar kunstmatige intelligentie over te stappen binnen de gemeente Boekel:

''Binnen de gemeente Boekel vinden we mensen helpen heel gewoon en staan we maar al te graag klaar voor elkaar. Dat geldt ook voor onze gemeentelijk organisatie. Dat uit zich in veel dingen maar een belangrijk onderdeel daarbij is persoonlijk contact met onze burgers. En hoewel kunstmatige intelligentie, want hier gaan de geruchten over, voor verschillende zaken en voor veel bedrijven, instanties een uitkomst kan bieden, is dit voor ons zeker niet de oplossing voor alles. Wij willen namelijk in contact blijven met onze inwoners. Wij staan u telefonisch te woord, niet via een robot, wij helpen u persoonlijk aan de balie, spreken elkaar op straat of bij de vele activiteiten in dorp. We hebben korte lijntjes en dat maakt onze werkprocessen prettiger en eenvoudiger. Juist dit persoonlijk contact maakt het werken bij de gemeente Boekel dan ook zo leuk.

Met deze boodschap treden wij naar buiten. Dat doen we op meerdere manieren en doen dat nu ook met een nieuwe wervingsfilm.

(Deze link gaat naar een externe website)

De recente geruchten zijn dus een knipoog naar innovatie, maar de echte boodschap is helder: "Hoewel we openstaan voor innovaties zoals o.a. kunstmatige intelligentie (AI), is en blijft de persoonlijke inzet van onze medewerkers de kracht van onze (gemeentelijke) organisatie. Verbondenheid met en betrokkenheid bij onze inwoners en daarmee profileren we ons met trots naar buiten