Burgemeester Caroline van den Elsen, bakkerij Merks en kindcentrum De Regenboog ontbijten samen.

woensdag 11 okt 2023

Burgemeester van de gemeente Boekel, bakkerij Merks en basisschool De Regenboog ontbijten samen.


11 oktober, Boekel– Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbijten de burgermeester van gemeente Boekel en bakkerij Merks samen met kinderen van basisschool De Regenboog. Van 9 tot en met 13 oktober schuiven 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.


Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij burgemeesters samen met de kinderen gesproken hebben over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?
“Ik vind het belangrijk en leuk om de kinderen op deze manier te ontmoeten en in gesprek met ze te gaan over het belang van een gezond ontbijt. Het enthousiasme en de reacties van de kinderen hebben me, naast het heerlijke brood van bakker Merks, een goede start van de dag gegeven.’’ Caroline van den Elsen, burgemeester van Boekel.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.
Goed de dag beginnen


De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Merks Tevens lag er gezond beleg en konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!