Landelijke Opschoondag 2023: wat pak jij op?

donderdag 16 feb 2023

In een schone buurt voel je je veiliger, spelen kinderen fijner en woon je prettiger!

Help je ook mee je buurt schoon te maken?! Op zaterdag 18 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. In heel Nederland gaan vrijwilligers de straat op om zwerfafval op te ruimen. Gemeente Boekel doet daar natuurlijk ook weer aan mee. We organiseren de Landelijke Opschoondag en twee Opschoondagen voor scholen. Doe je ook mee?!

Op zaterdag 18 maart trappen we af met de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland is dan aan de slag met het opruimen van zwerfafval en dat doen we hier ook. Dit jaar hebben we ook weer een vergoeding voor verenigingen die meedoen!
Voor verenigingen die meedoen met minimaal vijf leden is er een vergoeding van € 20,-  per vereniging. Voor verenigingen die meedoen met tien leden of meer is er een vergoeding van € 40,- per vereniging. Deze vergoeding is bedoeld voor een soepje en/of broodje na het inzamelen.

Scholen ook aan de slag

Ook voor de scholen organiseren we opschoondagen. Zij kunnen dit jaar op dinsdag 21 maart of donderdag 23 maart samen met de klas of de hele school meedoen om de buurt schoon te maken.

Meld je op tijd aan

Steek jij 18 maart ook de handen uit de mouwen? Aanmelden kan tot en met dinsdag 7 maart 2023. Aanmelden kan via www.gemeentelandvancuijk.nl/lod (Deze link gaat naar een externe website).  Dan kunnen wij op tijd de materialen regelen. Aanmeldingen na 7 maart kunnen wij helaas niet meer behandelen.

Opschoonmaterialen

Wanneer je aanmeldt via onze website en meedoet aan één van de opschoondagen, krijg je van ons alle spullen die je nodig hebt. Veiligheidshesjes, knijpers, handschoenen en afvalzakken. Zo kan je veilig aan de slag! Je bepaalt zelf waar je gaat opschonen. Wij brengen de materialen in de week vóór de Landelijke Opschoondag, tussen 13 en 17 maart. Na de landelijke opschoondag komen wij de materialen en het ingezamelde afval weer bij je ophalen.

Schonbezig

Wil jij vaker in het jaar zwerfafval opruimen? Meld je dan aan voor SchonBezig. SchonBezig is een netwerk van vrijwilligers die zwerfafval opruimen. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan krijg je van ons spullen om zwerfafval te verzamelen. We zorgen er ook voor dat we het zwerfafval bij je ophalen. Je bepaalt zelf wanneer, waar en hoe je gaat opruimen. Zo bepaal je je eigen #vasteprik. Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/zwerfafval (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

Meer informatie

Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met gemeente Land van Cuijk via gemeente@landvancuijk.nl. Zet in het onderwerp "Landelijke Opschoondag". Je kunt natuurlijk ook bellen naar 0485-854000.