Gemeente Boekel doet mee aan project ‘Talent in beeld, talent in actie’

dinsdag 22 nov 2022

Op woensdagavond 30 november organiseren New Boxes, Commanderij College en BKG een Meet & Greet voor lokale organisaties en 160 derdejaars havo- en vwo-leerlingen van het Macropedius. Het doel is om jongeren uit de buurt te helpen bij hun keuze voor het juiste carrièrepad. Door kennis te maken met verschillende werkgevers en werknemers ontdekken ze wat bij hen past. Dit helpt hen nu bij het maken van de juiste profielkeuze en later bij het kiezen van een (bij)baan.

Tijdens de Meet & Greet gaan de leerlingen met werkgevers en werknemers in gesprek. Zo ontdekken ze wat de mogelijkheden en kansen zijn bij bedrijven en organisaties in de buurt.
Een gemeente is vaak niet de eerste werkgever waar jongeren aan denken, maar gemeente Boekel wil laten zien dat het vele kansen biedt. Miranda Linders, HRM-adviseur gemeente Boekel: “De gemeente Boekel vindt het belangrijk dat jongeren weten dat er veel leuke en gevarieerde banen zijn bij een gemeente. Van jeugdconsulent tot IT-medewerker en van HRM-adviseur tot frontoffice-medewerker!”

Over het project

Het project ‘Talent in beeld, talent in actie’ vergroot de binding van leerlingen met de lokale arbeidsmarkt, de lokale economie en de eigen gemeente. Zo blijven lokale organisaties in beeld voor stages, projecten, traineeships en (bij)banen.
New Boxes helpt bij het maken van de beste match tussen jonge talenten en organisaties. Door gebruik te maken van een Skillpas (uitgebreid digitaal cv) en de bedrijvenzoeker weten zowel organisaties als jonge talenten elkaar gemakkelijk te vinden en contact te leggen.