Wie en hoe? Wie komt in aanmerking?

Personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op maatschappelijk gebied kunnen worden voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Van bijzondere verdiensten is sprake wanneer iemand zich geruime tijd heeft ingespannen voor de samenleving op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden.
Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan contact op met Manja van der Aa van het bestuurssecretariaat. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen.

Dien het voorstel op tijd in!

U dient een aanvraag in met onderstaand formulier, dat u kunt uitprinten, invullen en opsturen naar Gemeente Boekel, Bestuurssecretariaat, Postbus 99, 5427 ZH  Boekel of naar manja.vanderaa@boekel.nl.

Voorstelformulier Koninklijke Onderscheiding (DOC, 777 kB)

Andere gelegenheid

Is er een bijzondere gelegenheid waarop iemand een lintje moet krijgen? Bijvoorbeeld een jubileumviering van de vereniging waarvoor hij/zij vele jaren vrijwilligerswerk heeft gedaan. Dan moet u uw voorstel minimaal vijf maanden voor de uitreiking bij de gemeente indienen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manja van der Aa. U kunt haar bereiken via telefoonnummer 0492- 326808 of manja.vanderaa@boekel.nl.