Afspraak maken

Digitaal aanvragen

Gaat u de VOG digitaal aanvragen? In dat geval zet uw werkgever de eerste stap: hij/zij zet de VOG aanvraag online voor u klaar. U krijgt vervolgens een e-mail van screeningsautoriteit Justis met daarin een aanvraagcode. Met deze code kunt u online inloggen, uw aanvraaggegevens controleren en de aanvraag betalen. Om uw aanvraag succesvol af te ronden heeft u DigiD, iDEAL en een geldig e-mailadres nodig. De kosten voor een digitale VOG aanvraag via Justis bedragen € 33,85.

Aanvraag op afspraak bij de gemeente

Geeft uw werkgever of u de voorkeur aan een schriftelijke aanvraag? Dan moet de aanvraag op papier worden ingediend bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Het aanvraagformulier dat u hiervoor nodig heeft krijgt u van de organisatie die de VOG van u vraagt. De kosten voor een schriftelijke aanvraag via de gemeente bedragen € 41,35.

Meenemen

Een verklaring omtrent het gedrag moet u persoonlijk komen aanvragen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. Hierbij moet u het volgende meebrengen:

  • een geldig legitimatiebewijs.
  • een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier waarvan een gedeelte door uzelf is ingevuld en een gedeelte door de werkgever, instelling of organisatie die de verklaring van u vraagt.

U kunt de aanvraag door iemand anders laten indienen als u deze persoon schriftelijk machtigt en die persoon een geldig legitimatiebewijs toont.

De kosten moeten bij de aanvraag worden betaald. Wij zouden u willen verzoeken de kosten per pin te betalen.

LET OP: Voor het aanvragen van een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) dient u het ingevulde aanvraagformulier mee te nemen bij de afspraak in het gemeentehuis. Dit aanvraagformulier verstrekt de instelling of organisatie welke een VOG van u verlangt. Zonder dit ingevulde formulier kunnen wij u helaas niet verder helpen.

Kosten

  • Online via Justis: € 33,85
  • Op afspraak bij de gemeente: € 41,35