Klachten huis-aan-huis afvalinzameling

donderdag 14 okt 2021

Op dit moment ontvangen we veel klachten over de huis-aan-huis afvalinzameling. Renewi, de afvalinzamelaar, heeft op dit moment een drastisch personeelstekort. Helaas kunt u hinder hiervan ondervinden. 

Personeelstekort
Renewi is het bedrijf wat voor onze gemeenten de huis-aan-huis afvalinzameling verzorgt voor 2021. Dit verloopt de laatste weken niet goed. Renewi geeft aan op dit moment een personeelstekort te hebben, waardoor het lastig is om het afval volgens planning op te halen. Daar kunt u helaas hinder van ondervinden. We begrijpen dat dit erg vervelend is.

Wat te doen
Wanneer uw afval op het einde van de dag niet is opgehaald, laat het afval dan aan straat staan en meld dit bij Renewi. Dat kan via de afvalinfolijn 0485-338352 (keuze 1). U wordt dan doorverbonden naar Renewi. Natuurlijk kunt u ook altijd mailen naar info@afvalaanbieden.nl. Geef dan aan om welk adres en postcode het gaat en om welk soort afval.

Oplossing
We doen er met verschillende partijen alles aan om het afval alsnog zo snel mogelijk op te halen.

Alternatieve dag
In sommige gevallen weten we vooraf dat de inzameldag van afval naar een andere dag wordt verplaatst. Als dat het geval is, dan communiceren we dit via de website van desbetreffende gemeente, de sociale mediakanalen van deze gemeente en de Afvalapp. We raden u dan ook aan om de Afvalapp te downloaden op uw telefoon. Zo blijft u op de hoogte van de laatste wijzigingen.

We bedanken u alvast voor uw begrip. We doen er alles aan om zo snel mogelijk weer volgens het normale schema van de afvalkalender in te zamelen.