Taxusinzameling 2021 loopt tot en met 20 augustus

vrijdag 6 aug 2021

Sinds begin juni is Stichting Taxus Taxi weer volop actief met de inzameling van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. Jaarlijks bieden duizenden donateurs hun snoeisel aan dat vervolgens gebruikt wordt voor chemotherapie. Inmiddels zijn er al heel wat twijgjes van deze bijzondere venijnboom ingezameld, maar de strijd is nog niet gestreden. De inzameling loopt nog een tijdje door en uw snoeisel aanmelden is dan ook mogelijk tot en met vrijdag 20 augustus.

Doelstelling voor 2021
Stichting Taxus Taxi hoopt het seizoen met een mooie eindsprint af te sluiten. De teller voor het ingezamelde snoeisel staat nu op 380.000 kilo. Het doel is om dit jaar 425.000 kilo in te zamelen. U kunt dus op uw vingers natellen dat er nog een aardige weg te gaan is. Verleden jaar had Taxus Taxi zich ook het doel gesteld om 425.000 kilo snoeisel in te zamelen. Ondanks dat dit destijds net niet behaald werd  is er nu het volste vertrouwen dat het wel gaat lukken.
Dit betekent uiteraard niet dat de stichting nu op haar handen kan gaan zitten. Ze wil dan ook iedere taxus bezitter vragen de groene vingers nog enkele weken te laten wapperen. Door uw taxushaag te snoeien schenkt u iemand met kanker de kans op een langer en gezond leven. 

Vrijwilligers en donateurs
Met een leger vrijwilligers trekt Taxus Taxi jaarlijks ten strijde tegen de vreselijke ziekte kanker, en met succes! Ieder jaar voorziet de stichting duizenden mensen van medicatie. In de taxus zit namelijk de stof Taxol dat een remmend effect heeft op de groei van kanker.
Niet alleen particulieren, maar ook de partners van Taxus Taxi, waaronder hoveniers, begraafplaatsen en gemeenten laten zich weer van hun beste kant zien. Iedereen is volop aan het snoeien geslagen en laat de Taxi langs komen om het frisse goed op te laden.

Taxus feitje
Wist u dat er in een chemokuur meer dan 7.300.000 taxusnaalden verwerkt zitten? Met een kleine som kunt u dan wel achterhalen hoeveel naalden er dit jaar al ingezameld zijn voor ruim 3.500 chemokuren.   

Snoeisel laten ophalen
Heeft u taxussnoeisel om op te laten halen voor dit mooie doel? Maak dan gemakkelijk een afspraak via www.taxustaxi.nl, en voor u het weet komt de gratis taxi bij u langs.