Reisdocumenten en eventuele versoepelingen

donderdag 6 mei 2021

Op dit moment wordt er gesproken over de voornemens om tot een versoepeling van de coronamaatregelen te komen. Zo roert de vakantiebranche zich behoorlijk en willen veel mensen waarschijnlijk graag op vakantie. De reisbranche verwacht een grote vraag naar last minute reizen zodra er meer mogelijk is.

Inwoners van de gemeente Boekel kunnen een reis boeken zonder zich te realiseren dat hun reisdocument (bijna) is verlopen. Ze moeten dan op het laatste moment een document aanvragen. Door de coronamaatregelen kunnen er momenteel minder mensen toegelaten worden in het gemeentehuis, wat kan zorgen voor lange wachttijden.

paspoort

Als u hier te laat achter komt, dan is een spoeddocument nodig. Het kost u extra geld als u niet tijdig een nieuw reisdocument aanvraagt. Of als dit zelfs niet meer haalbaar is, moet er een nooddocument worden aangevraagd. Een nooddocument wordt niet door de gemeente afgegeven, maar door de Koninklijke Marechaussee (zie hiervoor de website van Rijksoverheid).


Voorkom extra kosten en lange wachttijden en maak tijdig een afspraak om uw reisdocument te vervangen!