Glas, textiel en luiers in de container: bedankt! Boete voor dumpen

dinsdag 21 apr 2020

In deze bijzondere tijd ruimen veel  mensen hun huis op. Daardoor maken we met zijn allen meer gebruik van de afvalcontainers. De meeste inwoners doen hun spullen netjes in de containers. Jammer genoeg vinden we ook afval naast of op de containers. Dat leidt tot situaties zoals op de foto. Onze BOA’s gaan hier extra op controleren en boetes uitschrijven.

Volle container
Wanneer u glas, textiel of luiers naar de container brengt, kan het voorkomen dat de container vol is. Belt u dan het nummer van de Afvalinfolijn (0485-338352) en neem het afval zolang mee naar huis. U kunt het ook naar een andere container in de buurt brengen.
Als het echt niet anders kan, kunt u het ook binnen de openingstijden naar de (mini-) milieustraat brengen. De meeste afvalsoorten kunt u gratis naar de (mini-)milieustraat brengen. De minimilieustraat in Boekel is aan De Vlonder 110. Deze is iedere zaterdag van 09.00 uur tot 13.00 uur geopend.

Wat mag in de glasbak
In de glasbak mogen alleen glazen flessen en potten ofwel verpakkingsglas. Een (auto)ruit, spiegel, glazen vaas, ovenschaal of servies hoort niet in de glasbak. Dit brengt u naar de minimilieustraat.

Wat mag in de textielcontainer
Textiel is alles wat is gemaakt van stof en is geweven of gebreid. Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen, riemen, tassen, hoeden en knuffels welkom. Het textiel moet wel schoon zijn (geen verf- of olieresten bijvoorbeeld).

Wat mag in de luiercontainer
In de luiercontainer mogen luiers, billendoekjes en incontinentiemateriaal. Hiervoor zijn speciale luierzakken beschikbaar. De luierzakken kunt u gratis verkrijgen. Kijk voor uitgiftepunten van luierzakken op www.afvalaanbieden.nl.

Milieustraat gesloten op Koningsdag
De milieustraat en de groenstraat in Haps zijn op maandag 27 april (Koningsdag) gesloten.