Extra tijdelijke ondersteuning voor ondernemers/zzp-ers naar aanleiding van het coronavirus

maandag 23 mrt 2020

Op 17 maart 2020 is door de Rijksoverheid bekend gemaakt dat er een tijdelijke Bbz-regeling komt voor ondernemers/zzp-ers. Deze regeling kent naar verwachting weinig beperkende voorwaarden. Deze zal daardoor voor meer mensen een oplossing zijn dan de al bestaande Bbz-regeling, waarbij vermogen en inkomen van de partner van invloed zijn.

Deze nieuwe regeling wordt door de Rijksoverheid nog uitgewerkt. Wij wachten op de meer berichtgeving en volgen dit op de voet. Als de nieuwe regeling bekend is gaan wij de uitvoering van deze tijdelijke Bbz-regeling verder inrichten.

Aanmelden

U kunt zich op dit moment al wel melden voor deze regeling. Ondernemers/zzp-ers uit Boekel kunnen hiervoor terecht bij onze uitvoerder van deze regeling gemeente Meierijstad. Ga hiervoor naar www.ondernemersregelingen.nl/meierijstad/ om een aanvraag te starten. Als er meer duidelijkheid is over de regeling nemen wij vanuit deze melding contact op. Zo kunnen wij gerichter op uw verzoek ingaan.

Meer informatie

Meer informatie over de uitwerking van de maatregelen vindt u op de gemeentelijke website van gemeente Meierijstad, de website van de Kamer van Koophandel of de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze laatste twee websites geven de meest volledige en actuele informatie aan ondernemers. Kijk ook vooral naar de overige regelingen waar u als ondernemer een beroep op kunt doen.

Gemeente Meierijstad past de informatie op hun gemeentelijke website weer aan op het moment dat er nieuwe informatie is over deze extra tijdelijke ondersteuning. Op onze eigen gemeentelijke pagina proberen we ook zoveel mogelijk de actuele informatie te delen.