Beschikbaarheid en bereikbaarheid Preventiewerker jeugd

zaterdag 21 mrt 2020

Voor de komende periode, met  ingang van 23 maart 2020 ben ik van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 bereikbaar via:

  • Skype: tobias.jubbega@ons-welzijn.nl
  • Whatsapp en Signal: 06 400 910 83
  • Discord: https://discord.gg/FafcNGm

De Discord Channel is enkel beschikbaar voor de jeugd. Heb je een Discord account, dan kan je de link hierboven kopiëren en kom je automatisch in het kanaal van de Preventiewerker Jeugd. Het voordeel van Discord is dat je de mogelijkheid hebt om anoniem te chatten.

Misschien wil je gewoon even je verhaal kwijt of iets delen wat je hebt meegemaakt, geen enkele vraag is raar. Het kan natuurlijk ook zijn dat je graag iets wil doen voor anderen uit je omgeving, maar wat kan of mag je dan op dit moment? Heb je een vraag of wil je een idee delen waar ik of wij samen mee aan de slag kunnen ondanks de huidige beperkingen dan kijken we gewoon waar nog mogelijkheden liggen, toch!? Ik hoor het graag van je!

Dorpsteam Boekel
Heeft u hulp nodig? Dorpsteam Boekel is er voor alle inwoners van Boekel, voor jeugd en volwassenen.
Door strenge maatregelen tegen het Coronavirus gaan de inloopspreekuren op maandagmiddag en donderdagochtend tot nadere berichtgeving.
Telefonisch en per mail zijn wij op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 wel bereikbaar: telefoonnummer 0492-328383 of mailen naar info@dorpsteamboekel.nl

Wil je kwetsbare mensen helpen? Meld je aan bij Dorpsteam Boekel
Het coronavirus verspreidt zich snel. Voor kwetsbare mensen is het nu beter om thuis te blijven. Heb je tijd om zo iemand te helpen, meld je dan aan bij het Dorpsteam. U kunt ons op werkdagen bellen tussen 09.00 en 12.00 op telefoonnummer 0492-328383 of mail naar: info@dorpsteamboekel.nl Voorbeelden van hulp zijn: boodschappen doen, medicijnen ophalen, hond uitlaten, een dagelijks telefoontje, eten koken.

Tips voor ouders en pubers in tijden van Corona
(nbron: www.tishiergeenhotel.nl en Dorpsteam Boekel)

1. Trek ze uit bed
Als het niet hoeft, dan komt een puber niet uit bed. Zeker als hij/zij niet naar school hoeft. Maak om het ritme er een beetje in te houden afspraken over bedtijden. Over naar bed gaan en uit bed komen, zodat ze fris en fruitig aan hun taken voor school kunnen beginnen.

2. Maak een schema voor schoolwerk
De kans is groot dat school digitaal allerlei opdrachten voor leer- en maatwerk klaarzet. Spreek met je puber af wanneer hij/zij die gaat maken.

3. Verbied bij elkaar hangen
Naar een vriend of vriendin? Niet doen. Slaapfeestje? Uitgesloten. Misschien voelt het overdreven, maar als je niet wilt bijdragen aan de verspreiding van het virus, nodig geen mede-pubers uit bij je thuis en laat je kind thuis blijven. Het is een kwestie van jammer maar helaas. Ga met je kind in gesprek over waarom dit nu nodig is en bekijk samen de site van de RIVM met de richtlijnen. FaceTimen en gamen kan natuurlijk wel. Met Google Hangouts kun je ook met meerdere mensen "hangen".

4. Ga lekker naar buiten
Even een frisse neus halen met het gezin doet een ieder goed om even te ontladen. Even een balletje trappen of gewoon even wandelen. Houd wel anderhalve meter afstand.

5. Zet pubers in bij het huishouden
Als iedereen de hele dag thuis zit, dan wordt het sneller een troep. Dé kans om pubers te betrekken bij het huishouden, ook nog eens leerzaam. Ze zijn immers de hele dag thuis en de kans is groot dat zij zich vervelen. Dus vraag ze mee te helpen en maak het gezellig met een muziekje.

6. Bij binnenkomst en naar buiten gaan: handen wassen
Ben jij of je kind naar de supermarkt geweest? Of de hond uitgelaten? Was dan je handen en doe dat 30 seconden lang (de duur van het liedje "lang zal ze leven")

7. Eet lekker en gezond
Nu je niet samen ergens kunt gaan eten is het belangrijk het eetmoment thuis extra gezellig te maken. Kook samen of laat pubers zelf wat koken. Er zijn allerlei recepten op internet te vinden. Een taart bakken kan natuurlijk ook.

8. Geniet van de band die je hebt met je kind
Van de mensen die in quarantaine hebben gezeten hoor je dat het weliswaar zwaar was maar het de band met de kinderen heeft versterkt. Dit is ook een kans om, buiten schoolwerk en het thuiswerken, leuke dingen te doen met elkaar. Zie dit ook als een bijzondere tijd waarin je van elkaar kunt genieten.

9. Geef elkaar ruimte
Veel tijd met elkaar in één ruimte doorbrengen kan spanningen geven. Respecteer van elkaar dat iedereen ook even tijd voor zichzelf nodig heeft. Het is dan ook gezelliger weer samen te zijn.

10. Waardeer elkaar
In tijden waarin je veel tijd met elkaar door moet brengen is het mogelijk dat je je gaat storen aan kleine dingen van elkaar. Het is belangrijk die kleine dingen te laten zijn voor wat het is en vooral positieve dingen te blijven benoemen. Geef elkaar dus ook zo nu en dan een compliment, waardeer elkaar.